Dit artikel is niet langer actueel. Bekijk hier de nieuwste versie (2010/2011) van de Twitterhandleiding.

Okay, ik heb je overtuigd van het belang van een Twitterprofiel. Of je leest dit om je te ergeren aan het feit dat ik je nog steeds verveel met Twitter. Hoe het ook zit, we zijn bij deel 1 aanbeland. Nou, voordat je heftig met je nieuwe Twittervrienden gaat delen, is het leuk om je Twitterpagina wat te pimpen. Een mooie gepersonaliseerde achtergrond laat je Twittervrienden zien wie je bent. In deze aflevering van Twitter – the quest for the holy grail dan ook een aantal sites waar je mooie achtergronden vandaan kan halen of die je kunnen helpen bij het maken van een eigen achtergrond.

Twitterbacks
Deze site biedt een aantal Photoshop bronbestanden die je kunt downloaden en aanpassen naar eigen smaak. Je hebt met die bestanden wel direct het juiste formaat en de juiste plek voor alles, zodat het er goed uitziet op je Twitter profielpagina.

Twitterpatterns
Een stoffen Twitterachtergrond kan je halen bij Twitterpatters. Kies uit 8 verschillende categorieën, dus voor elk wat wils.

Twittergallery
In de Twittergallery vind je inzendingen van verschillende Twitterkunstenaars. Het handige aan deze site is dat je de achtergrond automatisch kan installeren.

BGPatterns
Kies een patroon, kies een kleur en een type doek en je Twitterbackground is klaar om te gebruiken. Je kan ook nog stoeien met het aantal keer dat je wilt dat je patroon terugkomt, de zichtbaarheid ervan en nog veel meer.

Limeshot Marketing
In deze blogpost vind je hele mooie, nette Twitterachtergronden met het Twittervogeltje als thema.

Avatar
Vergeet niet dat je naast een achtergrond ook een plaatje moet hebben die je boodschap vergezelt. Gebruik daarvoor een foto van jezelf of een leuke avatar van Internet. Zorg ervoor dat je avatar opvalt. Daarmee valt je boodschap ook op. Er wordt nogal wat afgetwitterd. Ga niet op in de massa, maar trek de aandacht. En maak je avatar ook vooral persoonlijk. Dat betekent niet dat je eigen tronie er perse op moet staan, maar dat je avatar bijdraagt aan de beeldvorming rondom je Twitterpresence. Het moet dus wel over jou gaan.

Jouw links
Deze lijst moet al voldoende inspiratie bieden om er iets moois van te maken. Maar misschien ken jij een site met nog mooiere backgrounds. Gooi maar weer in de comments, dan voegen we ze – na een kleine kwaliteitscontrole – toe aan deze lijst.


6.060 keer gelezenGeschreven door
Xaviera Ringeling

Xaviera Ringeling

Eigenaar en hoofdredacteur van 42bis, grootblogbezitter en webspecialist, contentmeister, social chica.

Eigenaar van Contentchefs - Sinds '98 webwerker en nog steeds verliefd op het web.

Volg mij op Twitter - of leg contact op LinkedIn of bekijk mijn portfolio, wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen!

Magazines: Ondernemen op Hakken | Cattish.nl, Urbanchicks, WhattheWeb, Stukjesgeluk, RedSeats en mijn persoonlijke blog Xa4a.net

lego
Previous post

Les 7: Schrijven is hapklare brokken serveren

Next post

Belangrijkste e-commerce-man een vrouw?

10 Comments

 1. 20 november, 2008 at 10:45

  Toevallig, net gisteravond volop aan het twitterpimpen geweest. Maar ik wist niet dat al die externe hulpbronnen bestonden. Dank je!

 2. 20 november, 2008 at 15:56

  Ik heb het ook helemaal zelf gedaan :) Maar het zijn mooie websites waar je naar linkt.

 3. 20 november, 2008 at 19:14

  Xaviera, mega mega nerdin :)

 4. 21 november, 2008 at 12:18

  @MAD: thanks! :)

  @katinka: Zelf doen is ook mooi. Dit is voor als je dat niet lukt of er geen zin hebt.

  @paul: wie weet heb je er bij een redesign wat aan! :)

 5. 6 december, 2008 at 13:47

  Wat grappig dat je mijn avatar hebt gebruikt! Leuk!

  Groetjes,

  Sanne

 6. 7 december, 2008 at 11:53

  Ik zocht een leuke avatar als voorbeeld en die van jou vind ik cool! Vandaar :)

 7. 8 december, 2008 at 11:10

  @Xaviera. Thanks. Wat leuk om te horen! :D

 8. 7 januari, 2009 at 16:23

  Leuk lijstje aan hulpbronnen, ik moet nu toch maar eens mijn achtergrond gaan aanpassen.

 9. ikbenBli
  22 maart, 2009 at 02:04

  nu voor de eerste keer kennisgemaakt met twitter, maar wat moet ik hier doen, ik zie niets staan over een pagina opmaken???

  Help

 10. 18 maart, 2011 at 19:49

  Je twitter pimpen kan echt een totaal ander beeld overbrengen op je publiek! Vaak positief!